FUJINON Techno-Stabi 14x40 met beeldstabilisatie

Fujinon Techno-Stabi 14x40 verrekijker met beeldstabilisatie. In gebruik bij politie eenheden maar ook bij rederijen en veeleisende watersporters en jagers. Inclusief draagband, handgreep, draagtas en batterijen.
Artikelnummer:
70100033324
product-banner
€1.459,50
Incl. btw
Fujinon Techno-Stabi 14x40 verrekijker met beeldstabilisatie. In gebruik bij politie eenheden maar ook bij rederijen en veeleisende watersporters en jagers. Inclusief draagband, handgreep, draagtas en batterijen.

De Technostabi kwam bij diverse tests in pleziervaart- astronomie- en luchtvaartbladen bijzonder goed uit de bus. Met de multi gecoate lenzen, de fase coating op de prisma's, de stikstofvulling en het 4° metende beeldveld is de Technostabi zeer beslist niet de minste onder de gestabiliseerde kijkers. Het waterdichte en condensvrije instrument is door zijn prijs de absolute concurrent van alle andere merken. Het stabilisatieproces verloopt als volgt: twee minisensoren registreren elke trilling van de cardanisch opgehangen dakkantprisma's en geven de juiste correctie door aan twee motoren die de verticale en horizontale trillingen compenseren.  Het stabilisatiebereik is maar liefst 5°. Uiteraard kan de Technostabi ingezet worden voor alle taken die we bij de Technostabi al eerder zagen. Een geweldige kijker met een helder en scherp beeld. Alle optiek in dit instrument is fully multicoated voor een hoge lichtsterkte en contrast. De dure fasecoating op de dakkantprisma's maken het optische gedeelte af. De kijker zelf is waterdicht en stikstof gevuld en kan gebruikt worden in temperaturen van -5 tot 50° Celsius. U gebruikt 4 AA batterijen of een optionele externe 12 Volt gelijkstroomvoeding. Als de batterijen aan vervanging toe zijn, wordt u door een LEDje gewaarschuwd. Bij dit instrument wordt een handgreep bijgeleverd, die u aan beide zijden kunt bevestigen, een draagtas en een drijfriem.

Vergroting 14x
Lens diameter (mm) 40
Oogafstand (mm) 13
Beeldhoek 4 °
Gezichtsveld op 1000 m (m) 87,5
Exit pupil (mm) 2.86
Relatieve helderheid 8.2
Oogafstand (mm) 60 ~ 70
Lengte (mm) 186
Max. breedte (mm) 148
Gewicht (kg) 1.3
Rubberen ja
Draagriem ja
Draagtas ja
Kompas verlichting -
Flotation riem ja
Statief montage -

5/5

Marc Geplaatst op 8 November 2013 at 11:52

Ik heb de Fujinon 14X40 met beeldstabilisatie inmiddels anderhalf jaar in gebruik. Ik gebruik de kijker uitsluitend voor professioneel gebruik ten behoeve van de opsporing en dan met name bij het scannen van terrein naar vermiste personen. De kijker bevalt mij erg goed. Ik ben met name te spreken over de robuuste bouw en de beeldstabilisatie in combinatie met de gedetailleerde weergave van het beeld. De kijker geeft mij een betrouwbaar beeld over grote afstand zodat grote gebieden welke afgezocht moeten worden uitgesloten kunnen worden. Op de kortere afstand is de kijkhoek wat aan de krappe kant zodat je over de kijker moet scannen om te zien in welk gebied je zit. Voor mijn doelstellingen is de kijker uitermate geschikt.

5/5

Jan Meijerink Geplaatst op 17 Januari 2013 at 12:16

De Fujinon 14x40 is een stabilisatiekijker voor het ruigere werk zoals bijvoorbeeld zeetrekwaarnemingen bij een flinke storm. Zelfs vanuit rijdende voertuigen op oneffen wegen ontstaat nog een redelijk stabiel beeld. Geen van de andere door mij geteste stabilisatiekijkers is daartoe in staat. Voor het volgen van snel voorbij vliegende vogels leent de kijker zich minder. Rijssen, september 2001.

Jan Meijerink

4/5

Marco van der Nol Geplaatst op 9 Januari 2013 at 10:33

I use this viewer under all weather conditions in my investigative tasks. The beauty of this viewer is that he is a stabilized. The sharpness of the Fujinon remains pretty constant and the colour reproduction is excellent. The image is quiet. With this image I can properly identify and track individuals and vehicles. Even from a moving vehicle. good rubber housing. waterproof. Simple control Not suitable for a tripod. My judgment. The Fujinon is suitable under many circumstances

4.65 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen